Tervetuloa HMV-Systems:n kotisivuille!

HMV-Systems on autotekniikan koulutukseen erikoistunut yritys. Tuotamme koulutusmateriaalia ja koulutuksen tukipalveluita. Kohderyhmämme ovat autoalan oppilaitokset ja autoalan jälkimarkkinoilla toimivat yritykset ja organisaatiot. Keskeisenä osana toimintaamme on Prodiags -järjestelmä. Prodiags on autotekniikan oppimiseen ja opetukseen kehitetty virtuaalinen opiskeluympäristö.

Yrityksen historiaa:

HMV-Systems Oy on perustettu Kajaanissa vuonna 1991 veljesten Heikki ja Matti Vatanen toimesta.

Liikeideana oli kehittää autotekniikan opetusta tukevia ohjelmistoja PC tietokoneille. Ensimmäisenä aiheena oli Bosch Monojetronic polttoainejärjestelmä. Vuonna 1992 Suomen Opetushallitus kiinnostui toiminnastamme ja esitteli tuotetta mm. Tanskassa.

Vuonna 1994 veljekset lähtivät tunnustelemaan vientimarkkinoita Frankfurtin Automechanika -messuille. Vaatimattomista ulkoisista resursseista huolimatta HMV-Systems Oy:n tuoteideat herättivät laajaa kiinnostusta ja johtivat neuvotteluihin jopa suurimpien autonvalmistajien kanssa.

Taloudelliset resurssit ja ajoitus ei vielä tuolloin olleet otollisia eLearn -järjestelmien laajamittaiselle käyttöönotolle autoalalla.

Maratonia, triathlonia ja hiihtoa harrastavat veljekset eivät kuitenkaan luovuttaneet. Ohjelmistotuotannon lisäksi toiminta laajeni myös koulutuspalveluiden tuotantoon ja PC-pohjaisten mittalaitteiden tuotekehitykseen. Heikki Vatasen oma yritys HV-Data tuottaa ohjelmistoja myös muille teollisuuden aloille.

Vuonna 1994 Citroënin suomalaisen maahantuojan aloitteesta kehitimme Citroënin jousitushydrauliikan opetusohjelmiston. Myöhemmin Citroënin myötävaikutuksesta ohjelmisto otettiin oppilaitoskäyttöön Ranskassa. Saimme kunnian olla ensimmäinen Ranskan ulkopuolinen sisällöntuottaja, jonka opetustuotteet hyväksyttiin Ranskassa valtakunnallisessa opetuskäytössä.

Vuonna 1997 osallistuimme Equip Auto- messuille Pariisissa. Messujen vaikutuksesta Peugeotiin pohjautuva Common Rail- opetusohjelma levisi lähes kaikkiin autoalan oppilaitoksiin Ranskassa.

Vuonna 2000 HMV-Systems Oy aloitti etsimään sopivaa internetissä toimivaa oppimisympäristöä tai jakelukanavaa valmistamilleen autotekniikan opetusmoduuleille. Omaa visiota vastaavaa järjestelmää ei markkinoilta löytynyt ja päädyimme ratkaisuun kehittää oma oppimisympäristö. Yhteistyökumppaniksi valikoitui palvelinohjelmistoihin erikoistunut Open Forms Oy, joka on nyttemmin sulautunut osaksi HMV-Systems Oy:tä. Näin syntyi virtuaalinen oppimisympäristö, joka nykyään tunnetaan nimellä Prodiags.

Vuonna 2004 aloitimme Suomen Audi- ja Volkswagen- maahantuojan kanssa hankkeen, jossa internet- pohjainen opiskelu tuli kiinteäksi osaksi jälkimarkkinahenkilöstön koulutusta.

Vuonna 2007 yhteistyö Eestiläisen autotekniikan opetuksen innovaattorin Virgo Tiitsun kanssa syveni tytäryhtiö HMV-Systems Baltic Oü:n perustamiseen.

Yritykset HMV-Systems Oy, HV-Data ja HMV-Systems Baltic Oü toimivat yhteisen hmv-brändin alla.

Vuonna 1991 alkunsa saanut liikeidea on säilynyt lähes alkuperäisenä. Yhä edelleen liiketoiminnan peruspilareina ovat autotekniikan opetukseen tarkoitetut multimediaohjelmistot, koulutuspalvelut ja autoelektroniikan mittalaitteet.

Opetustuotteitamme ja -palveluitamme on käytössä yli 20 maassa.

Kesällä 2016 yrityksemme nimi vaihdettiin Prodiags Oy:ksi selkeyttämään kansainvälistä toimintaamme. HMV-Systems säilyy aputoiminimenä toiminnassamme Suomessa ja Baltiassa.

Yrityksen perustaja,

Matti Vatanen